Røssøya v/Steigen

67.55.406N/14.56.667E

Røssøya

Ja slik så det ut fra mastetoppen i Oda. Skipperen måtte opp i mastetopp å gjøre en sjekk, her på Røssøya for anker var det både rolige vindforhold og lite bølger. Dette er et lite øysamfunn rett ved Steigen. Bratte fjellsider, utallige flate holmer og øyer med hvite sandstrender som står i fin kontrast til de steile fjellene omkring. I tillegg er vi utrolig heldig med været, sol hele døgnet. I natt våknet jeg klokken 0300 da stod sola og skinte som om det var midt på dagen. Utrolig vakkert.

Vi hadde en flott seilas i går fra Kjerringøy, tenkte nok at vinden ikke ville gi oss mye hjelp pga nordavind og vi skulle nordover og det var ikke meldt all verdens av vind heller. Men seil ble heist rett ut for havna i Kjerringøy og vi fikk en utrolig flott seilas nordover mellom holmer, øyer og fastlandet som hadde noe steile og majestetiske fjellsider. Vinden får nok litt fart herfra også. Så det gikk unna hele dagen – utrolig deilig å få seilfølelsen tilbake. Deilig.
01.juli 002

Kom frem til Røssøya ut på kvelden, la oss på svai i bukta og etter hvert fikk laget oss middag som bestod av grillet torsk som var rullet inn i bacon med helstekte poteter + salat.  Mens Rederinnen vasket opp etter middagen ble kajakkene satt på  vannet. En kajakktur blant holmene her ute var planen.

01.juli 006

01.juli 022

Slike sandstrender innbyr til en badetur kanskje, det var hele 13 grader i vannet når vi målte det hrrrrrr, ikke helt for meg men kanskje andre kan nyte det.
01.juli 011Dette var en utrolig flott opplevelse å padle mellom holmer og øyer her nord, kajakkene er utrolig stabile og dette bildet er tatt kl 22.00 om kvelden ikke til å tro. Vi nyter denne opplevelsen

Men vi blir jo trøtte etter hvert – så etter hvert må vi gå til sengs.
IMG_1698
Et siste bildet fra toppen av Oda hvor både kajakker og Lille Oda er ute å “lufter” seg. Vi nyter late lange dager her nord i strålende flott solskinn dag og natt.

1 thought on “Røssøya v/Steigen

  1. Så fint og se at dere har det bra.
    Måtte inn på sida for å se hvor dere er.
    Tankene gikk til dere når en seilbåt ankra i bukta vår igår kveld. Klemz

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s