Stokmarknes, Hadseløya

Hei og hå nå er vi på Stokmarknes, Hurtigrutas hjemby…allerede i 1893 ble Hurtigruta etablert som rute langs kysten, fra Trondheim til Hammerfest om sommeren og fra Trondheim til Tromsø om vinteren. Kaptein Richard With blir omtalt som “hurtigrutas far”.https://www.google.no/maps/place/Stokmarknes/@68.5639374,14.8999328,14z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x45dc34f168fc7acf:0x20f0f6547c71ea1?hl=no
4.juli Stokmarksnes(2)
M/S Finnmarken ligger på land midt i sentrum, den gamle hurtigruta er i dag museum.
Vi ankom Stokmarknes midt på dagen 4.juli og etter hvert kom tante Laura ombord til en kaffekopp. Veldig kjekt å møte henne igjen og vi har hatt noen flotte dager sammen.
5.juli Stokmarknes 002 (2)
Stokmarknes som ligger på Hadseløya kan skilte med en vakker natur og vi fikk oss en deilig fjelltur lørdag 5.juli med en nydelig utsikt.
5.juli Stokmarknes 002 (4)5.juli Stokmarknes 002 (7)Første bildet er Stokmarknes og Børøya, neste bilde viser yttersiden av Lofoten.
Søndag 6.juli sier vi farvel til Stokmarknes og legger baugen av Oda nordover Hadselfjorden mot Andøya, vind er det ikke mye av men sol er det hele døgnet, jippi.

Men før vi kom hit har vi tatt farvel med vakre Steigen
2.juli Steigen (5)
Med sine fantastiske fjell. Vi krysset Vestfjorden i strålende vær i 1,9 knop – ikke mye vind. På mange måter sov vi oss over Vestfjorden og lå i solsteiken.
Neste stopp denne dagen var noen holmer rett sør for innseilingen til Raftsundet, Steinsøya litt sør for et avfolket fiskevær med navn Risvær. Et utrolig flott landskap og helt stille. Se bilde og avgjør selv
3.juli Steinsøya (3)
Neste dag – altså 3.juli var det opp  Raftsundet som er ei lei mellom Austvågøy og Hinnøya, men først en stopp i Trollfjorden. Du verden, det er ikke lett å se i innseilingen at her går store turistskip inn.
4.juli Trollfjorden 034 (5)3.juli Trollfjorden 034 (15)To kajakkpadlere hilste oss mens de var på vei ut og vi på vei inn. Vi la oss på brygga til Trollfjord Kraft og spiste lunsj + en liten blund, og mens vi kosa oss her inn i denne trange fjorden kom en Ovni til…. en helt lik båt som Oda og eierne var franske. Morsomt.
Etter lunsj tok vi turen ut av Raftsundet og ankret opp i en nydelig liten vik på øya Brottøya. Her var vi kl 16.00, vi bestemte oss for å få kajakkene på vannet og ut på tur. Målet var å padle rundt øya. Ingen av oss viste hvor stor øya var men men vi la avgårde med en vannflaske som niste. Det viste seg at den turen tok 2 1/2 time og var på vel 5NM… hm ut på tur aldri sur. Etter det var det godt med middag – grillet spareribs og salat. Utrolig godt smakte den middagen. Vi må jo trene litt også.
.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s