Hamn, Senja

Hei hvor det går…
Nordvest på Senja i dette været:
7.juli Senja 003Et slikt værbilde ser man ikke i Oslo – sol hele døgnet…. herlig. 16 grader er badetemperatur …hopp i sjøen…
Men først i går(6.juli) lå vi for anker på et nydelig lite sted som heter Meløyvær, et lite nesten fraflyttet samfunn, en eldre dame som bor der ute hele året. Det var utrolig idyllisk
6.juli Meløyvær 0236.juli Meløyvær 030Noe slikt må man bare bli fasinert av ikke minst i et slikt vakkert vær. Vi traff en mann som kunne fortelle at for 2 år siden var det ikke over 10 pluss grader hele sommeren, så dette været som er nå er slett ikke vanlig. Men hyggelig for alle. Han kunne videre fortelle en masse om dette lille samfunnet, blant annet at fra 1890 – ca 1930 var det gruvedrift her ute, det ble hentet ut jernmalm. Det var hyggelig å få en prat med en som kunne litt historie fra stedet. Fikk oss en gåtur rundt omkring og ellers slappet vi av med en god bok i Oda.
I dag – altså 7.juli seilte/motorseilte til Hamn på nordvestsiden av Senja. Et lite fiskevær og handelssted fra 1880-tallet, og fra 1900-tallet et av de største fiskeværene i Nord-Norge (kilde pilotbok, Jon Amtrup). For tiden lite vind men strålende sol…Her er det flytebrygge og alle fasiliteter.
Verdens første og kanskje eneste “Badesjark”, jo du leste riktig, en sjark på land som er ombygd til en utendørs varmtvannsbadestamp for 15 personer
7.julil Hamn, Senja 0047.juli Hamn, Senja 006Denne stampen blir rengjort hver dag, jeg spurte og så det selv… he he

7.juli Hamn, Senja 010Den nye “folkesporten” kan nesten omtales som kajakk padling, på hver nut/nes/lite tettsted vi har rundet eller kommer til, er det folk som har med kajakkene sine og ut på tur på sjøen.
7.juli Hamn, Senja 007Skipperen ombord i Oda ser utover havet og tenker neste dags seilas. Han planlegger og forbereder alt til det beste for oss to ombord i  Oda. Vi nyter lange late dager på seiltur langs kysten her i Nord-Norge.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s