Harstad

Harstad er den nest største kommunen i Troms, etter folketallet. Byen ligger nordøst på Norges største øy, Hinnøya.
S/Y Fryd lå til havn og Rolf og Inger var ventet til havna. Morsomt å møtes her nord. Etter hvert hentet Rolf oss og vi dro alle sammen på besøk til dem, det ble et hyggelig besøk på hytten til Rolf og Inger.
19.juli Hjemme hos Rolf og Inger, Harstad 002Som dere kan se tar Rolf imot gjestene på en ypperlig måte med sprudlende dråper fra S/Y Fryd.
19.juli Hjemme hos Rolf og Inger, Harstad 003De to skipperne som har båten sin her i Harstad, ser glade ut….både for å møtes, utveksle historier og …..

19.juli Hjemme hos Rolf og Inger, Harstad 00419.juli Hjemme hos Rolf og Inger, Harstad 006…. serveringen er det ikke noe å si på, reker er den optimale sommermaten. Vi kosa oss i solen og Rolf kom med mange gode tips på ankringsplasser, vi takker for det. De hadde et nydelig sted som vi var så heldige å få kommer til. Takk til vertskapet.

Søndag – 20.juli – var det tur ut til Trondenes kirke som ligger 3 km fra Harstad sentrum
20.juli Harstad 001…på vei ut til Trondenes lå havtåka lavt, men sol og blå himmel kom frem etter hvert

20.juli Harstad 002Det var bygd en flott vei ut til Trondenes kirke, et dugnadsarbeid mellom kommunen og det lokale næringsliv og ideelle organisasjoner.
20.juli Harstad 011Kirken ligger strategisk plassert ned til sjøen og med utsikt ut over fjorden, den anslås til å være verdens nordligste steinkirke fra seinmiddelalderen (1250).
20.juli Harstad 00720.juli Harstad 010
Akkurat når vi var der hadde det vært gudstjeneste og organisten var igjen i kirken for å øve, det var en ung mann og han var god til å spille på orgelet i kirken.

Ellers gikk vi oss en tur omkring i området, rett ved kirken hadde tyskerne hatt fangeleir under 2.verdens krig. Det var mye informasjon omkring dette i  området. Det er et godt valg å ha informasjon tilgjengelig i det området hvor hendelse har skjedd.
Nok en flott dag i Harstad.
Søndag kveld var vi ute og spiste middag sammen med Rolf og Inger.
I dag mandag 21.juli går turen videre sørover, Tjeldsundet og Ramsundet også tirsdag krysser vi Ofotfjorden mot Hammarøy mot nye eventyr her nord i strålende vær.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s