Bodø

Sommerferien har startet for oss to i Bodø. Lars har vært noen dager på Kjerringøy og klargjort Oda, samt tok han farvel med Kjerringøy. Nå har Oda “bodd” der i to vintre.

Sommerferie…. smak på dette ordet, klokka får bare tusle avgårde,  følelsen av å ha ubeskrivelig med tid til overs og til bare å leve i nuet,  er en fantastisk deilig følelse og tilværelse. Lange late dager som bare starter og slutter når vi selv vil.

Vi våknet til strålende sol men med kald nordavind. Oda fikk vi snudd ved brygga, slik at vi ikke fikk den kalde nordavinden inn i cockpit. Deilig. Dagen startet som vanlig med te og kaffe og litt frukt, så hva skal vi gjøre. Proviantering måtte til. Jeg fant frem min røde trillebag og ut på tur i Bodø. Første stopp var Bodøs eneste fiskebutikk, så til en kaffebar som hadde deilig kaffe og etter hvert innom Spar for å handle. Fant også en liten delikatessebutikk med Olivenolje og diverse. Ikke verst.

Les litt om Bodø
Bodø

Kilde: Wikipedia:
Bodøs historie strekker seg tilbake til steinalderen, da stabile fiskefangster gjorde Saltstraumen til Bodøs eldste bosetning. Det som er indre by idag har vært strandområder, men da vannet trakk seg tilbake ble de store flate områdene ytterst på Bodøhalvøya gradvis omgjort til dyrka mark.[6] Navnet Bodø dukket først opp i det 16. århundre, da som et len under lensherresetet Bodøgård, som ligger rett under tre kilometer sørøst for dagens sentrum,  i Bodøsjøen bydel. Det gammelnorske navnet på denne gården var Bodin, som trolig er sammensatt av det gammelnorske boði «båe, undervannsskjær», etter båene i viken utenfor Bodøsjøen, som er gårdens nauststed, og vin, som kan oversettes med «havnegang, eller grasslette». I så fall betyr Bodin «grassletta ved båe-vika». Dette navnet, som ble uttalt «Bådin», med trykk på å-en og tonefall som i «Karin», utviklet seg i folkemålet til Bòddøya («Båddøya»), og Bodø er en fordanskning av av den formen.[7] En annen etymologisk tolkning kan være at navnet kommer fra ordet Bodeiar, som betyr øya med boder. Øya kan i denne sammenheng tolkes som Bodøhalvøya, mens boder opprinnelig var synonymt med hus, og oversettelsen blir da den bebygde halvøya.[8]Det stabile fiskeriet gjorde at Bodø ble tildelt bystatus den 20.mai 1816.

Bodø havn Lofoten på vei inn til Bodø (3) Nikola, Louiza og MonaBilde  1:
Kunst langs moloen i Bodø

Bilde 2:
“gamle” hurtigruten LOFOTEN

Bilde 3:
Besøk ombord av Nikolai, Louiza og Mona. De fikk servert ferske reker. Mona er en kollega av meg fra OUS. veldig kjekt å få besøk ombord.

 

2 thoughts on “Bodø

  1. Takk for deilig lunsj, og takk for at vi fikk komme på besøk. Flott båt og fantastisk vertskap! God tur sørover, og god ferie. Klem fra Nikola, Louiza og Mona

    Like

  2. Gratulerer med dagen Liv Marie !! Der er dere i gang igjen, høres fint ut. Det var en fantastisk sommer vi hadde i fjor, og vi tenker ofte tilbake. Akkurat nå ligger vi i Sagvåg på Stord, også Arne eldstemann av våre har bursdag i dag og bor her. Bare lokale seilingsplaner i år, men det føles bra å være ombord og “reke” rundt. Ser ikke Oda på marinetraffic, hva MMSI har hun ?? Randi og Eilev

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s