Sanna -Træna

Vår siste dag på Træna ble en tur til øya Sanna. Det er på denne øya de karakteristiske fjellene er, de bratte fjellene, hvite sandstrender og ikke minst Kirkhelleren. Det bor 2 fastboende her men de andre husene er feriehus som er pusset opp og tatt vare på.

Trænstaven (1)Trænstaven er kanskje det mest spektakulære fjellet, på denne toppen skal det være mulig å gå opp uten tau og sikring.. men men det gjør ikke vi.
Det var 2 stykker på vei opp når vi var der:
På vei opp TrænstavenKanskje litt vanskelig å se, disse har klatreutstyr. Like greit.
Vår mål for turen var opp på Gompen, den høyeste toppen, som har en radar “på seg”. Turen dit opp er enten å gå gjennom tunnelen eller på utsiden opp. Vi skulle gå tunnelen opp. Her var det satt fakler så det var en hyggelig opplevelse å gå igjennom, for 10 år siden vi var der sist var det ingen fakler. Da er et virkelig mørkt i tunnelene. Tunnelen er bratt og trang. Grunnen til at det fakler denne gangen var nok at det var festival og mange turister som skulle opp. Det som møtte oss når vi kom ut av tunnelen var dette:
Opp på G (1)Opp på G (6)Servering Cava – du verden. Vann var nok å foretrekke men veldig hyggelig gest.

 

 

Træna fjellene (1)Gompen er fjellet nest til venstre.

Etterpå gikk vi ned på utsiden av Gompen og ned til Kirkhelleren.

Kirkhelleren (2)I år hadde Anneli Drecker konsert her, en helt spesiell opplevelse.
Træna StreetTakk for denne gang Træna, dette er “street of Træna”. Et yrende folkeliv under festivalen. Morsomt å være tilstede under festivalen. Vi fikk ikke med oss noen spesielle konserter men det er morsomt å se på folkelivet. Takk til alle slektningene til Lars som vi hadde om bord i Oda på lunsj, samt min gode  kollega Laura Herzig, hyggelig å møtes.
Riktig god sommer

1 thought on “Sanna -Træna

  1. Høres ut som en helt spesiell opplevelse dere hadde på tur til Gompen. Skulle gjerne ha vært med der :-). Hyggelig å kunne følge dere via bilder og blogg.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s