Røvær

Ja da sa vi farvel til tante og onkel og satte Rudolf i gang for dagens jobb. Lite vind men bra vær – den gule kule på himmelen som gir sol og varme er fraværende. Solkrem – ukjent fenomen. Men men vi venter….

Etter at vi hadde spist lunsj og alt var rolig ombord, foreslo Rederinnen at Skipperen kunne ta seg en liten pause, dvs lese en bok og slappe av… joda sa han, det var en god ide

Plutselig sier han, Mann over bord…..

Herregud det passa jjj….dårlig.

Hvor ffff….. var den MOB knappen på Raymarine utstyret og himmel hva gjør jeg…. Bare for at du som leser ikke skal tro at Skipperen hadde falt over bord, så var det Dan Boy Bouy’en som lå å fløt i vannet.

Etter litt plunder og heft og Rederinnen hadde fått summet seg, så fikk jeg snudd Oda, snakket med Dan Bouy’en og sagt jeg kommer å henter deg.

Ut med livline og ned med farta… ja ja slutten ble at alt gikk bra.

Men det var helt flatt vann og rolige vindforhold. Men så bra å få trent på dette …. Det må gjøres. Meldingen er imidlertid, bli om bord!

 

Så kom vi til Røvær, rett vest for Haugesund, innseilingen er trang, her skal man ikke møte hurtigbåten. Per, du er vel kjent her?

 

..også er det noen båtskrotnisser…..

 

 

..trange sund…

 

 

Noen «parkerer» båten litt annerledes enn andre…kanskje ikke helt å anbefale å fortøye båten i et sjømerke….

 

..vakker natur…

 

..noen har mer utsikt enn andre..

 

.. i morgen setter  vi seil mot Shetland……

Og jeg strikker meg over…..

 

 

4 thoughts on “Røvær

  1. Som vanlig en fornøyelse å lese om livet ombord på Oda. Tydelig at ikke all båtfolk er så drevne som dere ? God tur til Shetland ?imens kan vi glede oss over den runde varme gule ?

    Like

  2. Joda Liv-Marie, Røvær var en flott opplevelse!!! Vi slapp å møte ferja om jeg husker rett ? Alt gikk bra i de trange sund, skipper hadde full kontroll også da :)) Ønsker dere en flott seilas til Shetland! Vi er litt mindre eventyrlystne og blir noen dager her på Koster, men vi har sol.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s