Shetland – fredag

Wow hvor tiden går, vi har egentlig kommet litt inni modus for langturrytmen. Hva er det?
Jo det er ganske enkelt la dagen bli til mens vi er i den. Lite planlagt og det meste går seg til.

En liten tur rett borti gata så vi dette garasjetaket, uvanlig men det virker nok

 

Disse var det mange av og denne dongeribuksen har fått nytt innhold… J

 

Disse lever sitt liv, mellom mat og hygge….

 

Torsdags kveld gikk vi en tur rundt den gamle delen av Lerwick. Der gikk vi på 3 damer som hadde en «knitting club». Fikk bare ta bilde av to av de. De kjente godt til strikke vaner og mønster fra Norge.  Morsomt slikt. Damen har på seg den nydelig jakken som er blå med hvit mønster og det kalles en Oleanna jakke.

 

 

Gjerdene på Shetland ser slik ut. Disse to hestene «traff» vi litt lengre sør på hovedøya. De  ville ikke komme bort for å hilse på….

 

 

..også skjedde det spesielle. I dag morges skulle jeg sette opp flagget i Oda, men hvor var det…. Ingen steder. Vi leita Oda rundt, det er ikke sååååå mange plasser et flagg med stang kan gjemme seg. Men vi konkluderte med at mest sannsynlig var flagget tatt av noen. Men hvorfor stjeler noen et båtflagg som er norsk og KNS flagg…. Himmel det er spesielt. Det er jo fint men men??

Vi snakket med havnevakta – de sjekket om de hadde fått noe på webkamera som de hadde i havna. Men nei. Vi snakket med alle de andre båtene, men ingen kom frem med noe flagg. På alle båtbutikkene vi var i Lerwick for å kjøpe en flaggstang, fortalte vi det. Men ingen kunne si hvor det var. Vi slo oss til ro med at det var stålet, kanksje av en flaggsamler….

Men for «god sake», vi er på en øy uti Atlanteren, hadde det enda vært i en stor by….

 

Men i dag fikk vi vår leiebil, etter å ha kjørt tur helt syd på øya, vært og handlet så lå flagget og stanga om bord i Oda da vi kom tilbake. Vi ble jo superglad…. Nå er flagget kommet til rette, men hvem som har gjort det vet vi ikke. Det har ikke vært i vannet pga det var tørt og rent. Tusen takk til den eller de som leverte det tilbake.

 

Biltur i dag, vi kjørte ned til fyret som har navnet Sumburgh. Helt sør på hovedøya. For å komme dit ut må man kjøre over rullebanen – flyplass helt syd på øya – for å komme ut til fyret.

 

Ut på fyret møtte vi disse 2

Spekkhoggere er det en del av omkring Shetland pga at de går etter silda.

 

Også har Rederinnen testet ut helsevesenet i Lerwick. Onsdag formiddag fikk jeg bryst smerter og tungpust samt kald svette… det var noe annet enn mine vanlig svette tokter. Etter ca 45 min tok vi taxi til sykehuset også tok det 2 min så hadde jeg 3 sykepleiere omkring meg på en emergency rom. Det gikk unna…..

Etter mye om og men og laaaannnnnngggg tid og masssse EKG og blodprøver, samt løpe i en trapp med pulsmåler,  måtte jeg komme tilbake i dag for et belastnings EKG, Det ble egentlig å løpe på en tredemølle med EKG ledninger. Det har jeg aldri prøvd – spennende? Tja…

Etter en stund ble det stopp også hørte jeg de sa ST depresjon…. WHAT??? Jeg…. Nei det kan ikke være sant. Men slik var det.

Legen sa at hadde jeg vært engelsk, så hadde jeg blitt sendt til Aberdeen…. Men det slipper jeg, men jeg fikk en BAG med medisiner som jeg ikke trengte å betale for – gjør vist ikke det her. Litt av et styr, jeg som ikke er syk. Her er litt å kose seg med og ikke minst Nitroglyserin spray dersom uløkka er ute enda en gang…. Gurimalla.

Ikke har jeg kjent noe etter onsdag men de er utrolig grundig og det er superbra.

I morgen skal jeg snakke med en kardiolog. Så her er det ikke noe tull. Men jeg er blid og glad og satser på å seile tilbake med Oda.

 

Det er mange flotte sandstrender her ute i Nord Atlanteren, men det er KALDT. Ikke badetemperatur ….

 

I morgen er planen å kjøre nordøst på øya… vi gleder oss. Stay tuned…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s