Kjøretur Mainland – Shetland

Lørdag og ut på tur

Kamera og regnjakke pakket i bilen for å oppdage øya. Men før vi dro avgårde så fikk Lars en prat med havnebetjenten omkring forsvinningen av vårt KNS splitt flagg. Havnebetjenten kunne fortelle hvem som hadde tatt det og hvorfor det var levert tilbake.

Det ligger en norsk «fiskebåt» i havna med noen norske unge gutter ombord. De hadde laget støy denne aktuelle natten og havnebetjentene holdt et ekstra øye på dem. Det viste seg at han hadde gitt de beskjed om å ta det litt med ro med festingen, samtidig hadde det skjedd hærverk på noen skilt i havna, og det var de som hadde tatt flagget.

De må være inspirert av «Fjorden cowboys»!!

 

Så til vår tur.

Før lunsj kjørte vi ut til Sandness, her var det en tekstil fabrikk som solgte de særegne strikkejakkene. Men den var stengt på lørdag…. Ja ja fin tur

 

Kjørte også forbi dette navnet

Kan det komme fra Tingvoll??

 

Dette skiltet dukket opp langs veien, litt spesielt men Oterne skal man passe på….

Vi kjørte og vi kjørte og landskapet var slik

med masssse sauer i heiene. Kjørte igjennom noen husklynger hist og her, og Skippern om bord i Oda lurte på om det fantes en PUB rundt neste hjørne, men nei. Så det blir ikke til at vi flytter J

Vi kjørte forbi noen damer som var på en golfbane. Morsomt.

 

Så var Rederinnen innom Kardiolog på sykehuset, han ventet på meg. En hyggelig kar fra Tsjekkia. Han lurte på hvordan jeg hadde det, mine kliniske tegn var at jeg var overmedisinert – min egen konklusjon. Min puls var LAV – 54!! Og jeg følte som om alle mine blodårer var dilaterte…. Rar følelse, fryktelig slapp og hengte ikke med i det hele tatt. Han besluttet at Betablokkerne ikke skulle taes og reduserte kolesterol tbl fra 1 til en ½ pr dag. Ta puls med jevne mellomrom. Ikke ut på løpetur eller opp på noen fjelltopper eller løfte tungt. Så fra nå av må Skippern bære alle matvarer når vi er ute å handler… he he.

Fikk med meg epikrisen og EKG etter belastning. Han ville gjerne ha mail fra oss når det ble avklart hva dette var, det skal han få. Det var også bedre for meg å seile hjem enn å fly pga mindre oksygen tilførsel i fly…

Så nå er medisin baggen  redusert… Skip O’hoi.

Nå er det bare å ta det med ro og seile rolig og pent mot hjemlandet. Skipper’n er flink og passer på….

Kardiologen anbefalte oss å kjøre til byen Scalloway. Det er en by som ligger vest på øya, og var tidligere hovedstaden på øya. Her var det et museum som var verdt et besøk. Så vi kjørte dit. Her var det faktisk en norsk base under andre verdenskrig. Med norsk base menes at en del mennesker fra Norge bodde her under krigen. Vi møtte en hyggelig eldre mann her, og han skjønte at vi var norske, han snakket litt norsk selv også.

Jens Stoltenberg åpnet dette muséet 17.mai 2012. Her inne var det mange historier fra andre verdens krig og norske båter som gikk i trafikk mellom Shetland og Norge med flyktninger.

 

Etter Scalloway kjørte vi nordvest på øya, til et område som heter Escha Ness. Fantastisk. Her ser vi rett vestover. Se på disse klippene

 

Denne øya er å anbefale og som min bror sier, det er hyggelig å være norsk her borte.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s