Søndag 24.juli og tur til øya Bressay

I dag tok vi ferga fra Lerwick til øya Bressay, ikke lange fergeturen – hele 10 minutter…. Men men en fergetur er det

Øya Bressay ligger rett vest for Lerwick.

Skippern ser etter Oda da vi er om bord i ferga, disse damene til Skippern som han passer på. Som dere ser er Oda i flott stand og rederrinnen kan ikke klage. J Kjærestenmin

 

Bressay tok i mot oss i fint Shetlands vær, dvs overskyet men bra lufttemperatur

 

Er ikke disse gjerdene flotte, de står nesten for evig tid og er et fantastisk arbeid som våre forfedrene gjorde. Steinhellene står sirlig etterhverandre oppå gjerdet. Man gjør ikke dette på en ettermiddag….

 

 

Ruiner etter hus er det mange av, de er laget av stein så de blir aldri borte. Men det forteller også en historie om levd liv her ute i havgapet.

 

 

Denne båten ligger i gjestehavna. Det viste seg at dette er en av båtene («Shetlandsbussene») som gikk mellom Norge og Shetland under andre verdenskrig. Den er restaurert, heter ERKNA og hører til i Ålesund. Den brakte motstandsfolk til Norge og hjalp flyktninger fra Norge. En gang hadde den med seg 60 personer fra Norge til Shetland. Hvordan vet vi dette… Det var pga den eldre mannen vi møtte i går på Scalloway museum, var en snartur i Lerwick i dag for å ta bilde av denne båten, han kjente oss igjen og kom bort for å tok  en prat. Han kunne fortelle oss denne historien om denne båten. Det er en stålbåt så den tåler en støyt for å si det slik J

 

På ettermiddagen/tidlig kveld fikk vi besøk av Roar Wedøy, han er kaptein på en tankbåt som ligger rett utenfor Lerwick. Roar har her hvit hjelm her på bildet. Vi var ombord i samme båt når vi kom hjem fra vår langtur, sommeren 2011. Da lå båten utenfor Skagen. Hyggelig å møtes.

 

I morgen kaster vi loss og setter kurs for Norge men ikke før etter lunsj pga vinden skal dreie vår vei.

Men på formiddag skal jeg en tur til slakteren, rett borti gata. Var innom slakteren på lørdag og der var det mye godt. Vi skal ha noen gode middager på seilasen over til Norge.
Jeg har lastet ned lydbok lest av Richard Hermann om Londons historie, strikketøyet er klart også skal jeg hjelpe Skipper’n.
Vi er glade for å hatt disse flotte dagene på Shetland og kan helt klart anbefale denne øygruppa til dere som leser bloggen. Menneskene her er utrolig hyggelig og hjelpsomme.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s