Nå forlater vi hjemmehavn 

Følelser  som velter frem er en blanding mellom deilig sommerfølelse; rar i form av at vi ikke skal hjem på lenge-godt å kunne reise-vemodig å reise fra våre kjære ungdommer, venner og jobb, og ikke minst spennende hva møter oss denne gangen og ikke minst alle folka vi skal møte.
Vi har også noen gode venner som tar imot oss i Karibia, Saint Lucia. Det er Britt og Erik i båten Harry Z. Vi møttes forrige gang vi var på tur og de er på en veldig lang seiltur.

Vi to har hatt en fantastisk siste uke her i Oda med besøk av familie, venner og kollegaer. Her hadde vi besøk av Stine og Ingvil. De kom med reker og alt tilbehør. Lars var skipper og loset oss tre damene denne ettermiddagen slik vi fikk en flott seiltur på Oslofjorden.

Det har vært en utrolig kjekk opplevelse, takk til alle dere som har gitt oss mange gode ord på veien, vært på besøk i Oda og våre flotte ungdommer som stiller opp for oss to «gærninger» som kaster loss og drar av gårde på en ny seiltur. Vi vet at dere passer både på hus og hage.

I går ettermiddag (torsdag) hadde vi besøk av gode venner Aud og Per, Erik og vår kjære Marie. Pakker ble overrekt.


Middagsmenyen var hjemmebakt Foccacia brød med tomater, Rosmarin og havsalt. Hovedretten var Paella med havets goder og kylling. Jeg hadde laget alt i Oda på 2 gassbluss. Det er morsomt å lage mat om bord i Oda.

Erik kom med fantastisk norsk skinke, fenalår, Røros rømme, Røros smør + egg som ble brukt til eggerøre og ikke minst grovt flatbrød fra Morgedal.

Dessert var Gulrot – sjokolademuffins med melis glasur og kanel strø med en god kopp kaffe og te. Denne muffines var hentet fra Trines matblogg. Der er det mye spennende å lage.
Alle var enige om at det var et deilig måltid

Fersk brød
Kjæresten min er jo vant til Brødboksen hjemme. For de av dere som ikke kjenner til det konseptet, så er det en brød leveringstjeneste, hvor man bestiller brød om kvelden og neste dag får man fersk brød levert på døren hjemme. Så min kjære må jo få ferskt brød på seilturen…. En utfordring må jeg jo ha.

Lengden på dagens St.Hans seilas vet vi ikke ennå. Vi skal kose oss og kjenne på hva dette betyr for oss, både for oss sammen og hver for oss. Vi skal nyte seilturen ut Oslofjorden og det blir helt sikkert vemodig og spennende for hva ligger foran oss. I regnvær.

….. Og om 6 måneder kommer ungdommene på besøk i Karibia og det gleder vi oss til, selv om det kommer til å bli trangt. Det får vi fikse.

Fair Winds

1 thought on “Nå forlater vi hjemmehavn 

  1. Herlig, jeg kjenner at jeg allerede gleder meg til å lese rederrinnens betraktninger over det dere møter underveis og filosoferinger over livet generelt, alt illustrert med flott bilder.
    Ønsker dere en kjempe fin tur.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s