Sandø ved Hvasser

Seilasen fra Sandspollen gikk bra, vi startet med et morgenbad og når badet var ferdig var også Scones tatt ut fra komfyren i Oda. Skipperen er happy med ferske brødvarer.

Etterhvert så startet ferden sørover og målet var Sandø ved Hvasser, det ble både litt Rudolf og litt seiling, Vanni ble testet og hun gjorde jobben, (det er en slepegenerator av en nymotens modell) – og alle var enige om at det hadde vært en fin dag på sjøen. Med alle er det jo oss 2 + de andre hjelperne våre. De passes på etter beste evne, og vi to klarer oss ikke uten dem.
For de av dere som ikke husker hvem alle våre syv hjelpere, så her kommer de:

 • Rudolf – dieselmotor en Volvo Penta 55 – Perkins (Rudolf Diesel)
 • Helmer – autopiloten, navnet er en forkortelse av Helmsman – rormannen
 • Vinni – vindgenerator
 • Sunny – solcellepanel
 • Vanni – vanngenerator
 • Fanny – vindfane som styrer roret, hun er montert men er ikke satt i arbeid ennå
 • Dessi – watermaker, denne er heller ikke startet på jobben men er klar til bruk

Disse syv medhjelperne har navn etter funksjon og er nødvendige i Oda i tillegg til oss to. Skipperen passer på de disse syv på en strålende måte. Han har overoppsynet (head master) og kan alt om alt. Jeg er bare imponert. Den beste.

Jeg for min del kan jo ikke lage mat til dem men jeg ser til at det ser bra ut! dvs ingen ulyder, de er rene og pene og ellers greit. Jeg kan også nyttiggjøre meg deres tjenester, det er jo greit.

At vi har startet på en lang tur er ikke helt til å forstå ennå, hodene våre er fortsatt litt på jobb, som f. eks har vi husket å gi de riktige beskjedene til de riktige folkene, er alle de riktige mailene sendt og er det noe vi har glemt. Disse to jobbhodene forsvinner etter hvert, det tar bare noen dager. Det er som å starte på sommerferien, det tar noen dager før jobben er helt lagt bort. Slik er det bare.

Foto
I går hadde jeg en gjennomgang av utstyr og huskeregler rundt fototaking. Kunnskapene fra fotokurset måtte repeteres.  Slik er det når ting ikke er brukt på veldig lang tid. Men det kommer seg. Skipperen har jo dette også under huden så han er jo en god hjelp her. Dagens bilde fra Hvasser

Ukulele
For de av dere som venter på en videosnutt av meg spille på denne, må dere vente litt til. Ukulelen er for tiden ustemt og jeg er jo tonedøv men har takt. Så her må skipperen hjelpe meg. Det kommer etter hvert. Jeg er også helt sikker på at vi treffer noen mennesker som kan spille Ukulele, og da hiver jeg meg rundt og får et «kræsjkurs», det hjelper helt sikkert. Og for de av dere som tenker på språk og slikt – det meste går seg til.

I dag har vi hatt to flotte turer, en tur på Hvasser og en tur rundt øya Sandø + litt trening på svaberget. Så vi holder oss i form.

Litt morsomt ser man på sine turer

2 thoughts on “Sandø ved Hvasser

 1. Hvis du lar Rudolf ta seg av takten så kan du fokusere på sang og ukulele. Hakuna Matata skal være ganske grei å lære seg.
  Ser frem til videoen og lykke til videre på reisen.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s