Farsund

Du verden for en seilas  vi hadde i dag fra vår ankringsplass i Blindleia.
Dagen startet med å si farvel til Oda og Per + hans mannskap.

Per med sin Oda

 

 

 

 

 

 

Det ble ikke Kristiansand på oss men Farsund. Vinden var nordøstlig 9 m/s og det var det som gjorde at vi besluttet å gå direkte til Farsund.
Vi rundet Lindesnes i god fart. Ikke alle hadde vinden med seg.

Dette ser bumpig ut – rett i mot.

Men mange var på fyret kunne vi se

 

 

 

 

Det andre som er viktig for oss nå er å posisjonere seg riktig for Nordsjøkryssingen.
Nå er vi tett på oppdateringer av værvinduer. Min bror er på jobb i Barentshavet og han gir oss gode værmeldinger for Nordsjøkryssingen. Han har tilgang til ressurser som gir oppdatert værmeldinger som vi nyter godt av. Det er trygt når vi skal over. Godt å ha gode hjelpere med seg.

I dag har vi seilt med spridde seil og gjort god fart hele dagen, en plass mellom 7 – 9 knop, i perioder har vi hatt 10 knop, det synes vi er veldig fort. Fanny er blitt montert men skippern har ikke fått godsnakket med henne tilstrekkelig, og resultatet er at hun ikke er helt i form. Skipperen må nok trene litt til, kanskje lese manualen og så går det seg til, slik var det forrige gang også.

Vi har følge med en annen seilbåt som også heter Oda, de skal langs Norskekysten og den foreløpige planen deres er Bodø. Skippern om bord i den båten kjente godt til vår blogg og han skulle lese den for å få tips til steder å se langs Norskekysten. Vi sa farvel til de i løpet av dagen, de så værvinduet nå og går i kveld rett til Tananger – lurt. Vi ønsker dem god tur videre.

Livet om bord:
Dagens lunsj bestod av nybakte grove rundstykker med gresskarkjerner, og en lun grov pastasalat med laks og grønne selskapserter med en liten dæsj fløte. Skippern spiste godt og mente dette var en av de bedre lunsjene. Men som dere vet det med mat og hukommelsen, er ikke alltid til å stole på. Skippern om bord mener det der og da og for magen hans stemmer nok det.

Nå er handlelisten for mat og diverse ferdigstilt, så Farsund her kommer jeg med min turkise trillebag og det skal handles. Planlegging av mat og middag for Nordsjøkryssingen er nå i gang. Middag skal ferdigstilles, brød og matpakke lages osv. Det er meldt mye vind fra Nordøst og det er riktig retning for oss. Vi tar siste avgjørelsen i morgen tidlig.

Hva sysler vi med underveis?
Skipperen er skippern og han fikser alt med Oda teknisk og slikt som må til for at Oda skal ha det bra og skal gjøre slik at vi kommer oss fremover. Og han er sjefen underveis.
Jeg er da HESQ sjef og har ansvar for ting som omhandler, helse, miljø, sikkerhet og kvalitet – så det er diverse ting og tang som har med mat og velvære å gjøre, planlegging, baking og laging av mat til de ulike måltidene osv. Det skal mette og være sundt.
Vi er jo bare to stykker om bord som skal ha mat så hvor mye kan det være tenker nok noen. Ja jeg er nok ikke gjennomsnittet her men det er jo litt koselig også å planlegge matlagingen.
Når nå det er gjort hører jeg enten på en podcast, strikker og syr litt, leser eller bare sitter og ser utover havet og tenker at du verden så heldig vi er som kan følge drømmen.
Skippern han holder på med diverse båt ting og tang, ting skal virke og strykes på for at det skal fungere på vår vider seilas. Planlegging av neste legg/distanse og så videre. Ellers sitter han og slapper av med en kaffekopp og ser utover havet. Han er veldig god på å følge med på kartet og rutevalg så vi holder riktig og stø kurs mot målet.
Når det gjelder personlig hygiene så går det utpå bading selv som i dag i 13. grader i sjøen– det var vel kaldt men for skipperen er dette helt ok. Han er helt klart prototypen på den norske vikingen. He he

 

 

3 thoughts on “Farsund

  1. Som landkrabbe føler jeg meg heldig som kan følge livet ombord uten å skulle bade i 13 gr. varm sjø. Det er herlig og inspirerende å følge dere på ferden, ikke minst å få innblikk i sikkerheten om bord. Her er ingenting overlat til tilfeldighetene, slik skal det være. Ser frem til å følge dere videre og ønsker dere passende vind i seilene og god tur. Snart blir det feriefølelse på oss også.

    Like

  2. Så fine bilder – soloppgangen var praktfull👍Spennende og lese om hvordan dere har det ombord. Dere er kjempe flinke. Gleder meg til fortsettelsen😄⛵️

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s