Inverness og Caledonian kanal

Inverness er en spennende by og skottene er kjempehyggelig. Er det pga vi er nordmenn?
Jeg gikk meg en tur tidlig søndagsmorgen, det var stille i sentrum og fint vær. Kort oppsummert det er utrolig mange kirker her og de er helt klart gamle. Dette er bare noen av kirkene

 

 

 

 

 

Også lurer jeg på en ting, som dere vet har husene her mange piper, er det en ovn pr pipe?
wow da er jeg imponert at husene har såååå mange ovner.

Piper på hustak

 

 

 

 

 

 

Når jeg kom tilbake til Oda kl 0900 hadde kjæresten min stått opp. Vi tok oss en prat og la videre plan og ble enige om at vi skulle gå inn i Caledonien kanalen og legge oss i marinaen rett etter de 2 første slusene. Som planlagt og gjennomført.
Lars kalte opp Slusevakten på VHF kanal 74 og vi meldte vår ankomst med båtnavn ODA. Vi måtte inn før kl 11:30 pga kanalen er åpen 4 timer før og fire timer etter høyvann. Her er det litt å følge med på.

Han (slusevakten) som tok imot oss prata og var superhyggelig, mens vi lå inni første slusen stod han over oss og prata og fortalte om det meste.

På vei opp inni slusen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og etter hvert som vannet steg kom jo vi opp med Oda.

Fruen er klar for hva som viser seg over kanten?

 

 

 

 

 

 

I huset rett ved denne første slusen bodde hans bestemor. Når hun så flagget vårt, altså det som henger på Oda, kom hun ut med to kaker som het whisky trøfler.

Whisky trøffel

Som dere vet er engelskmenn utrolige royalister og vi reiser med KNS flagget så det er morsomt og innbringende. Tenk deg et flagg på en seilbåt gjør at vi får servert deilige whisky trøfler!! Herlig.
Jeg må bare si det, vi tok oss en kaffe og tekopp i havna og spiste den kaka, himmelsk.
Vi fikk en fin plass i marinaen, Seaport Marina, jeg henta frem min turkise trillebag og så tok jeg med kjæresten og ut på handletur. Tro det eller ei, vi gikk rett til LIDL som ligger rett ved havna. Og vi handla…… så nå er Oda lasta opp med det meste av det meste. Det ene jeg fikk ordnet var en Goodie bag – dvs en kasse med godsaker, sjokolade og slikt…

Goodie Bag

Søndagsturen, etter handleturen var det klart for en felles søndagstur. Da var jeg guide for kjærestenmin rundt i sentrum av Inverness.
Vi gikk og gikk og skravla, etter hvert fikk vi lyst på en kaffekopp, da mener jeg goooood kaffe. Vi gikk inn på en kaffebar og der fikk lars seg en americano og jeg en kaffe latte. Det er jo bare sååå godt. Vi kom tilbake til Oda etter å ha gått i byen i 3 timer og det ble deilig ørret middag med grønnsaker. Så et glass rødvin til meg og kjærestenmin en øl. Nok en dag er gått og vi sier Natta.

 

 

 

 

Caledonian kanal
Nabobåten i havna:

En lystig kar?

Noen har gode ideer som også settes ut i livet? denne tegningen er på nabobåten og båten er kjempe liten men tegningen synes jeg fortjener litt oppmerksomhet.

Mandag, i dag, starter vår reise igjennom kanalen og det gleder vi oss til, vi skal ikke ha det travelt.
Litt fakta opplysninger om kanalen, den består av 29 sluser og 10 sving bruer. Alle slusene har slusevakter. Med andre ord godt organisert. Kanalen består av 3 innsjøer, den første som møter etter Inverness er Loch Ness, neste er Loch Oich og siste er Loch Lochy. Loch Oich er det høyeste innsjøen.
Det er butikker og småbrygger som man kan legge seg til underveis. Absolutt minimum av tid man kan bruke igjennom kanalen er 2 ½ dag, men hvorfor ha det så travelt sier man her. Det er mye å se og ikke minst treffe mange spennende mennesker. Det er mulig å gå igjennom på 14 timer men da må det være godt planlagt.
Vi ser frem til denne turen

1 thought on “Inverness og Caledonian kanal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s