Crinan Canal

 

 

 

 

Nå har vi kommet til Crinan Canal, fantastisk kanal på den skotske landsbygda.
Denne kanalen ble konstruert mellom 1793-1801, med andre ord er den ikke av nyere dato. I informasjonen så står det at det har foregått større forbedringer mellom 1930-1932, da ble det bygd opp større sluser mot havet, både i vest og i øst. Etter den tid var det vedlikehold regner jeg med, men det står det ingen steder noe om. Dette er den kanalen som jeg anbefaler virkelig å gå igjennom hvis man har anledning med seilbåt eller annen båt som ikke stikker for dypt eller er for høy.

 

 

 

 


Her er slusevakene utrolig hyggelige, og ved noen av slusene jobber du selv med slusene, dvs stenger, åpner og åpner og stenger selve sluseportene, det er tungt arbeid men morsomt.  Vi var heldige med været så vi fikk en flott opplevelse.


 

 

 

 

 

Her er man på den skotske landsbygda og her foregår det meste i et rolig tempo. Seilbåtene er rett inn i skogen, og det er fin turvei langs hele kanalen.

 

 

 

 

 

 

 

Det er totalt 15 sluser og 7 svingbruer, 13 av disse slusene er ikke mekaniserte. Det er bare de to slusene til havet som er mekaniserte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var ganske tung men jeg hadde ikke behov for en treningstur etter de to dagene, he he
Skippern kom også til unnsetning når det ble for tungt.
Internett er en mangelvare kan man si men det er jo sjarmerende det også. Dagens mennesker, som oss, som er vant til å ha internett både for å lese aviser, innhente informasjon, vær og ja poste blogginnlegg osv. Det er litt rart men det må man håndtere.

Også en litt annen observasjon, her går karene i shorts, ullgenser, ullsokker og hvis det regner støvler! Det er 10 – 13 grader ute, hrrrrr. Vi har på oss ull innerst og vind og regn tette klær utenpå. Dette er personer i seilbåtene, se bildet. Det ser kaldt ut. Men min lille refleksjon rundt dette fenomenet er at skal de ha på seg shorts noen gang om sommeren så må man bare gjøre det slik. For her på vestkysten er det sjelden varmt over tid.

 

 

Da sa vi farvel til Crinan Canal og alle de gode hjelperne der, damen med en telefon i hånda var ganske beskrivende pga de vet hvor du befinner deg hele tiden og det er helt ok:

 

 

 

 

 

 

 

 

En tur innom Oban og Bake og Tesco, der fant jeg en melpakke som tilsa at det var litt grovt mel i pakken. Jeg prøvde og det ble et godt brød som var halv grovt men helt klart veldig mye bedre enn loff og de maskinbakte brødene med mye luft. Så neste gang jeg er i en Tesco butikk, blir det shopping av disse melpakkene. Nå setter vi kurs for Isle of Man og byen Peel.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s