Explore Isle of Man

Isle of Man en øy midt i Irskesjøen. Den styres som et konstitusjonelt selvstyre men er ikke en del av U.K.

Og som ellers i U.K er det stor forskjell på flo og fjære:

 

 

 

 

Byen Douglas som ligger øst på øya er kjent for at store finansinstitusjoner er etablert der. Vi fikk anbefalt av Bob som vi traff i Caledonian kanalen å gå til havnebyen Peel, som ligger på vestkysten av øya. Det angret vi ikke på.
Øya er rik på historie fra Vikingetiden og ikke minst vikingen Magnus Berrføtt som kom hit på 1000 tallet har litt historie her, han har sikkert noen etterkommere her også og var konge her for en periode. Vikingene kom hit og blant annet giftet seg, her var det fred og ro. Sies det!
En ung dame stoppet oss midt i handlegaten i Peel første dagen vi gikk i sentrum. Hun fortalte at hun hadde jobbet i en finansinstitusjon i Douglas i 3 år og ga oss noen tips hva vi burde se og få med oss. Morsomt slikt.

Peel er en hyggelig liten havneby, folk du møter hilser og prater gjerne med en. Her har ingen snakket med oss pga KNS flagget på Oda, he he.

Motorsykler
De er det mange av her og i mange varianter. Denne hadde til og med hengerfeste!

også noen til:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så var det dette motorsykkelracet som går her på øya vært år i juni måned. Det er kjent i de kretser som er opptatt av slikt. Det heter TT race, som står for: Tourist Triumph race. Det ble etablert tidlig på 1900 tallet, med andre ord for en stund siden. For å si det slik da kjøres det for alt hva remmer og tøyler kan holde. Hvert år dør noen, i år døde 3 stykker. De kjører ikke på en bane men på vanlig vei, veien stenges i det tidsrommet racet går, men veiene er svingete og smale. Vi kjørte der med bussen og jeg tenkte himmel og hav dette gjør de med livet som innsats og det er korrekt. Jeg spurte kjærestenmin om vi skulle leie motorsykkel og kjøre litt, men det ville han ikke. Vi skal holde oss til bil og seiling. Selv om kjærestenmin har kjørt slik fortsykkel i 10 år, men alt til sin tid heter det. Og det er riktig.

Onsdag 12.juli hadde vi en dag der vi Explore Isle of Man. Ja hva betyr det. Vi kjøpte oss et kort for offentlig kommunikasjon hele dagen, for buss, trikk og tog som vi kunne ta så mye vi ønsket denne dagen. Så det gjorde vi. Startet i rett tid, hva nå det er men det er ikke slik at vi ikke venter på at formiddagen skal starte. Vi er i gang ganske tidlig. Tursekkene var pakket og klarert, mat, termos og vann ble fikset om morgenen. Vi tok buss fra Peel til Douglas. Fra Douglas til Port of Eirin tok vi et damplokomotiv, det var morsomt. Tro det eller ei dette toget kjørte også på venstre side !!

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter utallige timer foran TV-skjermen og sett på Agatha Christies filmer med blant annet Miss Marple, så var det lett sak for meg å skjønne hvordan man åpnet vinduet i kupeen! Ja ja noe nytte har det jo vært. Dette var bare en strålende og hyggelig tur.
Det tok tid men slik var det jo i denne tiden. Landskapet var flott og været var nydelig hele dagen.

Det var også første klasse men der var ikke vi:

 

 

 

 

Port Erin;
En liten men hyggelig havneby helt sør på øya, byen hadde en flott sandstrand og bebyggelse langs hele stranden, men her var ingen gjestehavn for seilbåter.

Her så vi noen morsomme biler og de hadde en Bay Hotell:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fikk gått igjennom sentrum og etter hvert tok vi buss til Douglas.
Douglas:

 

 

 

 

Der fant en plass for å spise lunsj. Denne byen er hovedstad på øya. Norge har også et konsulat her uti Irske sjøen. Hvor mye har de å gjøre??? Har kanskje Norge noen penger her ute??

 

 

Det er en fantastisk strandpromenade i Douglas, den var laaannnngggg men vi gikk den! vi er jo nordmenn på tur i joggesko:-)

 

 

 

I Douglas hadde de en trikk som ble drevet av hester og den gikk på venstre side og smalsporet!

Videre tok vi elektrisk trikk fra byen Douglas til byen Ramsay, nå er vi nordover på øya – østsiden. Denne trikken er som gamle blå trikken i Oslo. Morsomt. Vi kjørte forbi Snøfjell og andre navn som har norsk opprinnelse, så vikingene har gjort sitt her borte.

 

 

 

 

 

 


For å oppsummere den dagen så er denne øya spennende, den har fantastisk natur, mange sauer he he, folk er utrolig hyggelig. Jeg har en hypotese at «øyfolk» ikke er så skeptisk til fremmede som folk lenger inni landet. «øyfolka» er vant til at fremmede kommer rekene med båter og sier hjertelig velkommen uansett. Dette hender uansett hvilken øy vi har kommet på, om det er i Norge eller et annet sted i verden. De er bare utrolig.


Ice Cream:

 

 

 

 

 

 

Også må man spise iskrem her og den må være laget av Davison’s. Det MÅ man. Den er utrolig god. Når vi kjøper en kuleis så er den kula DIGER. Jeg tror også de kuene her må ha det godt for de må ha god melk og fra den melka blir jo fløte laget også kommer isen. Men det er jo på ingen måte sundt å spise is hver dag så i morgen kaster vi loss.

Da setter vi kursen videre sørover til byen Conwy, også skal vi derfra inn i Menai Stredet. Da er vi i Wales. Det gleder vi oss til. Her borte må man følge med på vær og vind men i tillegg strøm og den er kraftig.
Nå har fruen kjøpt inn middagsmat og litt godt ellers i fryseren, kanskje en is fra Man! Som kjærestenmin skal få til dessert underveis. Da vet jeg han blir glad. Han vet det bare ikke ennå!
Tjo og hei

Så takker vi for oss på denne flotte øya som kan anbefales et besøk. Vi ble tatt godt imot så vikingene må ha gjort noe bra her!

 

2 thoughts on “Explore Isle of Man

  1. For en flott beskrivelse av øya og deres tur rundt på den. Det er nok lurt å starte dagen tidlig for å få mest mulig ut av den.
    Du kunne ha en biinntekt som turistguide Liv-Marie. Dine bilder og beskrivelser gir lyst til å besøke øya. God tur videre.

    Like

    • Tusen takk Inger Lucia for hyggelige ord. Ja jeg anbefaler denne øyen et besøk men det er jo alltid kjekt med fint vær:-)

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s