Caernarfon, Wales

Vi sa farvel til Isle of Man i et strålende kveldsvær og vi fikk bankekryss i 2 timer he he

Når vind og vær vinduet gir oss riktig retning, setter vi seil. Når vi er underveis så er været hovedtema mellom oss 2, litt begrenset emnefelt kan noen kanskje men det er dette som gir oss fremgang. Vi ønsker en trygg og god seilas i så bra og riktig værvindu som mulig, da må vi følge med. Nå begynner vi så smått også å se mot hvordan ser det ut i Biscya. Er det noen store lavtrykk på vei og slike ting. Det ser vi ved å hente ned Grib filer med værmeldinger for 3 – 5 døgn frem i tid. Når vi henter ned disse værfilene for store områder så ser vi hva som er og hvordan lavtrykk og høytrykkene beveger seg. Det er faktisk litt interessant.
Ja ja slik går nå dagene.
Mens vi ventet på at strømmen skulle snu vår vei, la vi oss på anker helt i inngangen av Menai Stredet, da fra nordlig inngangen. Kjærestenmin tok seg en strekk og jeg satt en brøddeig, pimpa brøddeigen litt opp med solsikkekjerner. Brødet ble helt nydelig.

Må ikke heve mer nå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva smaker bedre enn nybakt grovbrød, brunost og hjemmelaget bringebærsyltetøy fra Norunn hmmmmmmm deilig.

Det var hele 16 grader i vannet, når skippern våknet tok han seg en dukkert, han lar ikke sjansen gå forbi for et bad. Deilig det.
Dette flotte sjømerke stod og ga signal når vi seile inn fra den nordlige inngangen til stredet.

Sjømerke ved nordlige inngangen til Menai Stredet

 

 

 

 

 

 

 

Igjennom Menai stredet så passerte vi noen slott! det er jo et aktivt grevskap i U.K. Vi passerte 2 store bruer som er bygd på tidlig 1800, så de er jo på ingen måte av nyere dato.
Den ene bruen heter Britania og den andre het Menai Brigde. Fantastiske byggverk

 

 

 

 

…også var det eiendommene langs dette stredet. Vi kan si mye om eiendommene i Blindleia men de blir litt puslete i forhold til disse:

Det var noen til kan man si..
…han stod i leia og hilste velkommen – kanskje!

Vi kom til havnaViktoria Dock, Caernarfon, der ble vi hils med der norske ordet Velkommen! Lars fant ut etter hvert at havnevakten hadde vært innom google transelate. Her hadde de alt som du trenger og i tillegg ett fantastisk internett med det menes raskt og gratis.
Denne havna ligger så og si vegg i vegg med Caernarfon Castle:

 

 

 

 

Det ble jo selvfølgelig bygd for lenge siden, det kan de jo her borte, også er det digert. Et fantastisk byggverk. Les mer om slottet på wikipedia.

Skippern fikk seg en strekk mens fruen tok seg en tur på supermarkedet, det er jo alltids noe nytt å finne og jeg har startet hamstringen til overfarten. Som antall engelsk appelsinmarmelade til skippern, han bruker ett glass pr mnd, så da blir det 12 stk., så slik holder jeg på og regner meg frem til ulike vareutvalg vi må ha med oss. For de som kjenner meg godt vet at jeg er ute i god tid.
Nå er vi i Wales, en del av U.K., de kjører på venstre side fortsatt J De som bor her regner seg som et eget land og ifølge google er de det også, men en del av U.K. Men her snakker de ikke engelsk men walisisk. I følge google er det et brytonisk språk i den keltiske språkfamilien. Språket inneholder et antall engelske ord og latinske låneord.

 

 

 

 

 

 

Her finnes egen TV kanal og BBC sender også walisiske sendinger. Så dette språket står sterkt på denne øya. Bra er det med egenart.
.. og dette huset er likt det som står i NYC, Flatiron Building

 

 

 

 

 

Så ble det en togtur, et steam tog, rene Agatha Christies stil. Welsh Highland Railway.
Vi kjøpte oss Afternoon Tea ombord, he he

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det viser seg at skippern ombord i Oda har en hemmelig drøm om å bli damplokomotivfører! hm kanskje litt sent ute!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er 1.klasse… flott og ærverdig.
Syklene ble satt på toget med egen billett:

 

 

 

 

 

 

…og vi med også dro vi avgårde til nærmeste landsby som het noe så spesielt som …. Waunfawr… prøv å utal det!

Der hoppet vi av og syklet til den lokale pubben for å spise lunsj før sykkelturen hjem til Oda. Ikke mindre så hadde denne pubben eget ølbryggeri… så da ble kjærestenmin glad.
Mat og en øl også opp på syklene på vei hjem på egen sykkelvei langs hele jernbanelinjen. Det var utrolig idyllisk. Store jorder, hester, kuer, sauer og noen påfugler som vi hilste på.

 

 

 

 

 

 

 

 

en liten stopp

…og etterhvert kom vi oss til byen, en flott sykkeltur og så bar det avgårde til neste pub.
Pub er kultur her på denne øya så det må man få med seg.
Vi er enige om at den engelske vestkysten har mye å by på og ikke minst Wales.  I dag kaster vi loss når vi kommer oss ut, og setter seil/motor 12 nm sørover. Før vi i morgen går til Milford Haven. Der gjør vi de siste forberedelsene før Biscaya kryssingen, og venter på riktig værvindu. Det må til… Alt er bra ombord. Skippern har fått litt isjias plager men det kommer og går.
Rederinnen har funnet frem joggeskoene og er ute å tar seg en liten morgentur før skippern har stått opp. Han får seg en liten strekk uten kjærestensin helt inntil seg i senga.

Rett før vi skulle gå ut av havna gikk disse flotte, grasiøse små seilbåtene ut i stredet. De skal seile nordover med strømmen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s