Galicia, Spania

Dette er en spennende og høyst severdig region. Som ellers i Spania er det mye historie på hvert hjørne man beveger seg. Det er ikke helt enkelt å forstå informasjonen pga det står på spansk. Men nå har vi lastet ned en app som oversetter fra spansk til norsk eller spansk til engelsk…. Så da går supert…
Egentlig hva gjorde vi før appenes fremmarsj og inntog!
Mobilen min er full av ulike apper til ulike formål så det er bare snakk om å ha nok strøm på mobilen…

Costa da Morte, Norte. På norsk – Dødens kyst.
Navnet er karakteristisk når man er her og seiler langs denne kysten. Ganske ugjestmildt pga det er bratte og høye klipper og Atlanterhavet slår rett inn. Her skal man ikke være i mye vind fra feil retning og mye sjø.

Camarinas, en liten og hyggelig fiskelandsby som vi tok en stoppover i. Dagen vi seilte fra La Coruna var en fin dag med  sol og riktig vind, så roen senket seg ombord.

 

 

 

 

 

Det viser seg at enhver liten fiskelandsby med respekt for seg selv har en flott strandpromenade. Det er virkelig flott

 

 

 

 

Camarinas er idyllisk og hyggelig

 

 

 

 

Når man runder fyret Faro de Fisterra, møter man riaene, det er store fjorder og hvor i enden av riaen er det en elv som kommer ut i fjorden.
Ria de Muros, Ria de Arousa, Ria de Pontevedra og Ria de Vigo.
Hver fjord (ria) har nes som man seiler rundt og opp i den bukta man ønsker å utforske. Hver ria har små og store landsbyer/byer.  I alle riaene er det fantastiske hvite sandstrender, opptil flere. Folk lever for det meste av fiske og turister her.

Ria de Pontevedra, innerst i denne riaen ligger en liten by som heter Combarro. Her er det en flott og stor marina men også gode ankringsplass rett utenfor marinaen.
For første gang opplevde vi at vi ikke fikk lov til å legge «lille Oda» (dingy) i havna når vi skulle på land…. Hmmm etter litt diskusjon med en som kunne engelsk fikk vi lov. Men ikke neste dag. En slik velkomst er ikke noe særlig. Men men det er vel en måte å tjene penger på. De burde kanskje tatt en liten sum eks 5 EU for å la dingy ligge der mens man er en tur og ser på den gamle delen av denne sjarmerende byen.
På nettstedet Noonsite er dette også beskrevet, så det er ingen god reklame for denne lille byen. Når man ser bort i fra denne opplevelsen er Combarro som virkelig er severdig. Herfra er det heller ikke langt til Santiago de Compostela. Der var vi for 7 år siden, så ikke denne gangen.

Fantastiske små hus

trange gater

Combarro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så hva gjør vi her om bord når vi ligger for anker.
Jo generelt.. kan det ramses opp slik:
1. slår øyene opp
2. kjenner at det er godt å leve
3. strekker på lemmer og sier hei til kjærestenmin
4. småpludrer
5. et bad
6. kaffe og te + litt oppskjært fersk frukt
7. etter hvert frokost + Reiseradioen

Hva gjør vi ellers, jo Skippern har sine ting og tang med Oda å gjøre, og rederinnen har med mat å gjøre og kanskje strikker jeg litt, leser bok eller bare ser uti lufta. Det er en aktivitet som kan anbefales.
…..også etter hvert kanskje et bad til….
Og slik går no dagan……
Neste by vi kommer til er Bayona og derfra er den berømte og litt skumle Portugal kysten. Denne delen av reisen planlegges nøye pga langs denne kysten er det helt åpent mot Atlanterhavet og få plasser å stikke inn hvis noe skjer. Når vi går fra Bayona sier vi farvel til fastland Spania, vi skal jo til spanske øyer som Granca, og kommer til nytt land og det er Portugal. De snakker engelsk.

1 thought on “Galicia, Spania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s