Seilas fra Lagos til Porto Santo

Jepp da har vi startet på den mer enn 8 mnd. Øyhoppingstur med Oda rundt omkring i Nord-Atlanteren, med andre ord fra øy til øy. Morsom tanke gitt. En slik tur kan anbefales men da helst med seilbåt, ikke minst med tanke på fossilt fotavtrykk. J
Seilasen startet mandag 28.august kl 1530 ut fra Lagos og det ble en fin og rolig bidevindseilas. Himmelen hadde noen spektakulære sky formasjoner. Selve skyene kan noen ganger lage helt fantastiske formasjoner, nesten som skulpturer.

..også gikk dagene med flere bilder fra den spektakulære himmelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre dagen, altså tirsdag monterte skippern det gromme fiskeutstyret sitt. Det ble ingen napp tirsdag. Onsdag ble det tre napp, to fisker stakk av før de kom ombord i Oda, det tredje fisken kom helt opp på badeplattformen. Men da var Rederinnen så opptatt med å få tatt bildet av den, at kleppen ble glemt. Så stakk denne også av. Skippern tok dette med fatning. Vi skal jo være en stund på havet til tider, så vi får nok fisk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så ut fra erfaring har vi blitt enige om å endre strategi, dvs. kleppen før kamera, i og for seg en grei ordning. Det er ingen mytteri tendenser pga en rutine endring og prioritering, mat før bilde.

Etter hvert kom vinden som den var meldt, den har vært hele tiden en plass mellom 18 – 30 knop vind fra nord. Så det har vært en veldig bra sløreseilas. Helmer og Vanni har gjort brasene mens vi to holder utkikk og følger med. Oda er ingen herreløs båt J

Kroppshygienen ble ivaretatt med bøttevask fra havet og skylling i ferskvann etterpå. For å si det slik vannet er varmt.

Morgenvasken

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi brukte akkurat 3 døgn fra Lagos til Porto Santo, med en gjennomsnittsfart på 7,2 knop. Det er raskt for Oda.

Slik ser Porto Santo ut fra havet.

1 thought on “Seilas fra Lagos til Porto Santo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s