Portsmouth, Dominica

Vår Karibiske Kampingplass (KK) heter Prins Rupert Bay, Porstmouth, en by helt nord på øya Dominica.

Flagget har stor symbolikk, en papegøye er deres nasjonalfugl… vår er fossekallen… morsomt det. Alle fargene representerer noe av øya, som eks den grønne fargen er skogen

IMG_8003

Dominica ble veldig hardt rammet av orkanen i fjor høst. Martin (vår boatboy) fortalt at de fleste menneskene fikk vite om orkanen 24 timer før den traff øya, og noen fikk aldri vite noen ting som helst. Orkanen traff øya med full kraft – kategori 5.
Denne øya har ingen “moderland” bak seg, de er helt alene. Vi  ser endel presenninger fra Unicef og USA. Det er et stort behov for byggevarer og maskiner som kan rydde….

 

Men det mest fantastiske er menneskene her,det første som møtte oss var en hyggelig mann som kom ut i sin båt og tok imot oss mens vi var på vei inn. Han ønsket oss velkommen til Dominica. Alle boatboyene her er organisert i en organisasjon – PAYS. De står for sikkerhet, arrangerer turer og kommer med tips og råd…….

 

IMG_8076

Indian River

 

Vår guide var Martin.
Han tok oss opp Indian River…..  et naturreservat som ble grusomt skadet under orkanen. Men som Martin fortalte, mange sterke karer og mye rum så fikk de ryddet elven. Og uansett hvor man ender her i Karibia så er det en bar av noe slag som ihvertfall selger Rum… he he
Martin laget blomsterbukket og fugl på en blomster til Helen og meg… morsomt

Fort Shirley, søndagstur med Generalkonsulen og Consulinnan

Søndagsturen gikk opp til fortet, som er i dag et minnesmerke og et imponerende byggverk fra 1700 tallet, en av de største militær installasjonene her i Vest-Indian på denne tiden. Dette fortet har to åser rundt seg, og vi fikk en flott tur omkring i denne skogen. Masse trær og en fantastisk vegetasjon.

 

…..på vei opp til fortet gikk vi forbi dette hotellet, det var nesten ferdig før orkanen kom i fjor høst, nå er alt satt tilbake 3-4 år….

IMG_8041

..vi ble belønnet med en fantastisk utsikt på toppen og en regnbue… de ser vi mange av her pga det kommer ganske ofte kraftige regnbyger…

IMG_3374

Regnbygene kalles her for “the White Lady” og ser slik ut når den kommer for fullt..

IMG_8050

…denne damen kommer raskt, leverer endel regn også vips er det sol igjen og belønningen er en regnbue…

Vi trallet avgårde og alle var enige om at dette hadde vært en fin tur….

IMG_3396

Karneval
Det kan beskrives som en uorganisert fest med mye lyd og mange mennesker. Politi og militære fulgte nøye med

..en liten tur i nærområdet hilste vi på disse dyrene

Waterfall Tour

En god guide med navn Stainley kjørte oss en fantastisk tur på den nordlige delen av Dominica. Han kunne det meste om urter og vekster her på denne øya. Jordbunnen er utrolig mineral rik så her gror det meste.

IMG_8081

Endel bruer er ødelagt etter orkanen

 

 

..slik ser ananas i åkeren..

I denne fossen badet vi, Stainley laget alovera skum/såpe av nevnte urt… vi skulle altså blir 10 år yngre med å bruke den… he he men det var fantastisk forfriskende….

 

..vi fikk også en tur ut til kysten, på øyas østkyst. Her kommer Atlanterhavet brusene inn… bølgene ga et godt drønn på en slik dag vi var der… det er bare å tenke seg for et bråk det var når orkanen kom feiende

 

Vi var alle enige om at vi hadde hatt en fantastisk tur og tiden på Dominica gikk raskt. Men etterhvert var tiden inne for å flytte seg. Når denne bloggen er postet er vi kommet til Frankrike igjen, Nærmere bestemt til en øygruppe sør for Guedaloupe, Iles des Saintes. Øya vi er på heter Terre de Haut.
Så tilbake til bonjo

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s