Angra Do Heroismo, Terceira

Denne byen står på UNESCO verdensarvliste, fra 1987. En hyggelig marina som ligger så og si rett ved sentrum, ca 2 min å gå til sentrum – det går greit

Det første som møter en ved ankomst i marinaer er denne flotte bygningen samt Vasco Da Gama….

 

Kirken kalles “Church of Mercy”, ble grunnlagt i slutten av 1400 tallet som det første sykehuset på Azorene. En fantastisk bygning.
Vi er i et katolsk land, så kirkene har en sentral plass i menneskes liv.

Det er endel trapper opp og ned til marinaen

…det gir oss trim….

Alle gater og fortau i byene består av brostein, et fantastisk arbeid med mønster og mye symbolikk enkelte steder

…litt av sentrum…

Scooter tur rundt på denne vakre øya – To dager til ende
Generelt kan man si at det er flotte grønne jorder og maaannnnggge kyr…. vi tror helt klart at kuene har det fint her…..

Denne flokken ble ledet av en lederku som førte an. Bonden som eide disse kom kjørende på sin traktor til slutt. Lederkuen viste når hun skulle svinge til høyre fra veien og ut på et jorde – der var det grønt og fint…. og da startet rautingen fra lederkua. Det betydde noe slikt som – kom å kos dere…. med andre ord dette var de glade for….

…det var også andre firbente her, som okser, hester, geiter osv…men aller flest kuer….

En av dagene dro vi til et lite tettsted som heter Posto Santo, og spiste lunsj hos Roberto på hans Taberna. Denne Tabernaen lå i en sving og det var ikke helt klart for oss hvor inngen var…. Vi fant den rett og slett ikke.
Roberto så oss og hentet oss inn,  vi fikk gå inn kjøkkeninngangen. Der møtte vi hans kone og en annen dame. Roberto fortalte om hans liv her, han var egentlig fisker og hadde startet denne restauranten for ikke lenge siden. Han laget mat for de lokale, men hadde etterhvert skjønt at det kom turister. Han skjønte ikke helt hvor de kom fra. Men han hadde skjønt at det lå informasjon på Trip Adviser og FB:-)
Det ble et hyggelig møte, vi fikk servert en fantastisk fisk som han selv hadde fisket dagen før. Den ble grillet på kjøkkenet. De hadde hele tre griller og ikke minst mye god vin…

…etter en god kopp kaffe og smak av en krydder kake, så bars det avgårde…..

…nok en fin dag på scooter. Hvorfor dette fremkomst middelet? Jo så enkelt at her er det smale gater og ikke lett å finne parkeringsplass der man ønsker.

Neste dag var dro vi til den andre byen på denne øya… når jeg bruker ordet by så handler det om at det er en viss størrelse på byen. Det finnes mange små tettsteder med en kirke, noen hus og en lokal kaffe… hyggelige steder.
Men nå til Praia De Vitoria
Der er den andre marina og kommersielle havnen på Terceira.

…også en fantastisk by. Vi gikk forbi denne katedralen, og – jeg tror det var en kirketjener – som ba oss inn. Himmel og hav. Den var rikt utsmykket med bladgull og diverse. Det var et jordskjelv her på øya 2.januar 1980, da raste taket på katedralen. Det ble bygd opp igjen men ikke med samme utsmykkingen. Katedralen ble bygd fra 1459 og utover… dvs noen år. Innsatt i 1529.
Verdt et besøk.

Okseløp
Det er ikke noe vi har sett men det er ikke som i Spania sier de selv, de er litt mer “snille” med oksen. Hva nå det betyr? Jeg spurte om de hadde veterinær mens dette stod på, men det var det ingen som helt skjønte 😉

 

…men vi koste oss en ettermiddag å så på dette. Dette var en happyning for øya og lokalbefolkningen. Det ble solgt store smultringer, og diverse annet. Alle kafffer og hus hadde beskyttelse i gatehøyde for vinduer og dører. Vi ble anvist på et tak hos en kaffe. Etter en stund fikk vi egentlig nok, og gikk tilbake til Angra – vår by. Det tok oss en time – en fin tur.

Vi har fine dager her på øya, har funnet oss fine turløyper, fruen får trent og alle er happy. Det blir ikke avgang herfra før til helgen. For alle som har anledning – reis til disse øyene og opplevd fantastisk natur, hyggelige mennesker. Store avstander mellom noen av øyene, gjør at det er kjekt med egen båt men det går fly imellom øyene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s