Fra Ystad til Fimpan

Her går det unna. Siste døgn ble det tilbaklagt 107 nm… men først. Hvorfor Ystad….
Det var nesten tomt for:

Dette toalett papiret er kjekt å ha, spesielt på septiktank, vi har prøvd annet toalettpapir og da fikk skippern en “dritjobb” og det vil vi unngå.
Men før ankomst Ystad, vinket vi farvel til vår seilvenn Figge i Skåre. Han var godt igang med å ha seikurs. Et godt pensjonist-initiativ. 🙂
Seilasen fra Skåre til Ystad var en flott seilas og underveis ble det servert lunsj. Vi hadde en god vind fra vest.

Med andre ord en fin dag på sjøen.
Ystad var et hyggelig bekjentskap, vi fikk kjøpt det vi skulle og gått oss en tur i byen. Puben til Wallander, baker’n, med mere ble lokalisert.

Tirsdag morgen la vi ut for å gå til Simrishamn, en liten by ca 30 nm nord for Ystad. Det var en fantastisk nordvestlig vind så vi bestemte oss gangske raskt at nei, vi går til skjærgården utenfor Karlskrona. Men mens vi seilte og vinden ga oss veldig god fart, ombestemte vi oss igjen. Denne vinden måtte vi utnytte enda mer. Bakgrunn for det er at det kommer nordøsterlig vind på fredag og da ønsker vi å være i Visby. Vi er ikke så veldig glad i bidevindseilas.
Vi ankom ankringsplassen i mørke – noe vi engentlig ikke er så veldig happy for men noen prinsipper går føyken med andre ord. Og det gikk bra. Det var egentlig en grei innseiling bak et rev og noen øyer, og det var jo ikke bekmørkt heller. En flott kveld og natt og månen hjalp oss litt.

3 thoughts on “Fra Ystad til Fimpan

  1. Du får gange det opp m 1852 meter sier ⚓️ skipperen i min stue😉-

    Dere lever livet kjære venner. Godt det. Må innom fiskebutikken i Engelsviken vi også da, når vi først skal i de trakter. Men først må veggen bli ferdig😅😅 Gleder meg til neste innlegg.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s