Kupa Klint og Risø

Noen av navnene i denne skjærgården er jo litt spesielle og morsomme.
Kupa Klint (58.19,304N – 16.59,804E) var en liten bukt med noen holme rundt, og på den høyeste holmen var det en varde med navnet Kupa Klint – som var beskrevet allerede tidlig på 1600 tallet. En superseilas med Coden til denne bukta.
Skjærgården hadde nok behov for sjømerker på land for å kunne navigere noenlunde trygt tilbake til hjemmehavn. Et hyggelig sted. Her var vi alene 🙂

Neste morgen (fredags morgen 30.juli) stod vi opp til ganske mye vind, men morgenbad ble gjennomført og vanntemperaturen er fortsatt deilig. Vinden kom fra sørvest og den hadde meg seg litt regn men det forsvant ganske raskt. Vi satte seil (genoa) mot en øy som heter Risø (58. 24, 597N – 16. 53, 649 E). Det ble totalt hele 8 nm denne dagen 🙂
Ikke så mye folk i båter å se etterhvert – kanskje sommerferien er på hell!
Nå er vi ganske nære starten på fjorden opp mot Mem og starten på Gøtakanal. Det blir i morgen, en ny dag med nye muligheter. Nå har solen kommet tilbake 🙂 kanskje en tur med lille Oda, et bad og litt mat – lunsj time. Bare å kose seg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s